Toate semnele, simptomele, declanșatoarele si tratamentele pentru hipo și hipertiroidism
Tiroida este un hormon care este responsabil pentru reglarea ratei metabolismului organismului. Când aveți o activitate extrem de scăzută de tiroida hiperactiva, atunci vei fi predispus la hipotiroidism sau respectiv, hipertiroidism. Se estimează că, în medie, 1 din 20 de persoane sunt sensibile la o formă de boală pe baza a glandei tiroide, în timpul lor de viață. Pe scară largă s-a crezut că femeile sunt mai susceptibile de a avea boli tiroidiene decât bărbații. Sunt predispuse la contractarea acestor boli atunci când există un dezechilibru în activitatea Tiroidei. Cand hormonul tiroidian este excesiv atunci sunt susceptibile de a avea hipertiroidism și când este deficitar atunci ai hipotiroidism. Cum știți dacă aveți oricare dintre acestea, hipotiroidismul vă va expune simptome de oboseală, crampe, slaba concentrare, dureri musculare, subțierea părului și având cantitate excesivă de lichid în țesuturi. Poți prezenta, de asemenea, semne de sensibilitate la temperaturi scăzute. Cu hipotiroidismul tiroidian aprovizionarea cu hormoni nu este suficient pentru a satisface nevoile organismului tau. Hipertiroidismul apare atunci când glanda tiroida produce hormoni mai mult decât în mod obișnuit. Când ai acest defect sunt susceptibile de a prezenta simptome de nervozitate, anxietate, diaree, tulburări ale somnului, pierderea bruscă în greutate, iritație și o accelerare a pulsului cardiac. Gușa este o afectiune atunci cand tiroida este hiperactiva si este insotita de un nod mare pe gât. Aceasta înseamnă, că aveți un deficit de iod. Cum se poate declanșa problemele cu glanda tiroida?
exces de toxine
anxietate cronică și stres
deficit de iod
exces de metale
O producție în exces de hormoni tiroidieni ar conduce la condiții care includ: adenoame toxice, tiroidită subacută sau boala Graves si sunt legate cu hipertiroidismul. Hipotiroidismul poate fi declansat de indepartarea tiroidei, tiroidita Hashimoto și chiar o expunere la cantități mari de litiu sau iodură care reduce producția de hormon tiroidian. Cum prevenim sau vindecam probleme cu glanda tiroida?
1. Exerciții regulate Vei regla nivelurile de secreție hormonala in timpul exercițiului fizic in regulat. 2. Încercați terapia de căldură - Sauna Vei scăpa de toxine care cauzează probleme cu glanda tiroida atunci când încercați o sesiune de căldură sau de a petrece ceva timp într-o saună. 3. Un regim alimentar echilibrat , O dieta echilibrata, una bogata in seleniu, grăsimi omega-3, zinc și iod.Încercați să nu mai mâncați zahăr rafinat, produse din faina alba și alimentele procesate. 4. Preveniți principalele motive din spatele bolilor tiroidiene , Încercați cât mai mult posibil pentru a evita declanșatoarele acestei boli, cum ar fi stresul, alergiile alimentare si deficientele nutriționale. Ar trebui, de asemenea sa eliminați alimentele care pot duce la probleme digestive, cum ar fi, produsele lactate și glutenul. 5. Gestiona stresul Stresul persistent este în detrimentul sănătății glandei suprarenale și va duce la probleme legate de tiroida. Puteți încerca, meditația, yoga, plimbările și exercițiile pe baza de respirație pentru a vă ajuta să gestionați stresul mult mai bine. 6. Hormonii Tiroidieni Medicul dumneavoastră vă poate consilia cu privire la terapia de substituție cu hormoni tiroidieni ca o opțiune eficienta. 7. Utilizați suplimente nutritive Puteți avea grijă de deficitul de nutrienți ; asigurați-vă că luați suplimentele care ajuta metabolismul tiroidian. Puteți consulta medicul într -o astfel de situație astfel încât să puteți obține suplimente care sunt tocmai potrivit pentru tine.
Sursă / Referință: www.healthandbeautypower.com Alte surse incluse legate în articolul sănătos Frumusete Power: foodmatters.tv - Articolul original Source www. getholistichealth.com