Alimentația în boala Hashimoto
Pe plan mondial alimentele devin mai poluate și degradate, incidența bolilor "autoimune" vor crește în mod constant. Mediul ne omoară și nu există nici un medicament pentru a ne proteja.
Boala autoimuna
In primul rând, o boală autoimună se dezvolta atunci când sistemul imunitar apară organismul împotriva bolii, dar decide sa atace celulele sănătoase, deoarece crede că sunt străine. Autoimunitate este cel mai ușor de înțeles ca stat "hiper - imun". În funcție de tipul de boală autoimună, aceasta poate afecta unul sau mai multe tipuri diferite de țesut organic. Doar suprimarea sistemului imunitar, de asemenea, nu este suficientă pentru a inversa inflamația, degenerarea si pierderea structurii țesutului si funcția tot va avea loc. O abordare de tip "Posibilități de alimentație pentru sănătate", cu accent pe alternarea de dietă curățare/ detoxifiere, reparare, este modul natural de a conduce răspunsul imun excesiv. O varietate de teste de laborator funcționale pentru a identifica substanțele "imune", care trezesc un anumit regim alimentar, supliment și un program de stil de viață ce poate fi construit pentru a gestiona problema. Inițial, se optează pentru o abordare naturală și medicală.
Cauzele bolilor autoimune
De obicei, puțină atenție este acordată cauzelor sau factorilor care contribuie de bolile autoimune, condițiile diverse cum ar fi scleroza multiplă, lupus, artrita reumatoida, sclerodermia și chiar unele forme de diabet zaharat, se află la confluența stresului, toxicității, traumatismelor și alimentației necorespunzătoare, cu un element de susceptibilitate genetica, promovează funcția imună agresivă, care distrug țesuturile sensibile ale corpului.
Funcțiile Bolilor autoimune & tiroidiene
Împreună cu epidemia de hipotiroidism/ obezitate, din cauza funcției scăzute tiroidiene, determină creșterea în greutate, cele două sunt adesea conectate. Atunci când tiroida sau hormonii sunt vizați de un atac imun, rezultatul poate fi o funcție scăzută tiroidiană, iar acest lucru nu poate fi diagnosticat cu ușurință de către cei mai mulți medici în stadii incipiente. Deci, este important pentru profesioniști, nutriționiști și practicieni de sănătate publică să învățăm să recunoaștem simptomele și manifestările. Hipotiroidismul, daca este lăsat netratat, poate contribui la creșterea în greutate nedorită și o serie de simptome debilitante, care pot duce la grave probleme de sănătate.
Tiroidita Hashimoto
Tiroidita Hashimoto este o afecțiune inflamatorie autoimună provocată de "celulele T helper" sistemul imunitar (Th). Cu Tiroidita Hashimoto, simptomele sunt în general aceleași ca și pentru alte forme de hipotiroidism, dar dacă este lăsată netratată, glanda poate fi în cele din urmă distrusă. Atunci când se întâmplă acest lucru, organismul produce anticorpi care ataca propria glandă tiroidă. Acesta este marcată prin prezența de autoanticorpi și este adesea asociată cu alte afecțiuni autoimune, în special boala celiacă. Tiroidita Hashimoto este forma cea mai frecventă diagnosticată de hipotiroidism in Statele Unite, cu simptome care afectează aproximativ 2% din populație. Ceea ce face ca această condiție să fie mai rea, este faptul că un număr semnificativ din cei diagnosticați cu Hashimoto sunt complet asimptomatice, ceea ce înseamnă că nu prezintă nici un simptom, iar un procent mic de bărbați si femei sunt subclinic, ceea ce înseamnă că simptomele funcției tiroidiene scăzute sunt nedetectabile la teste.
Cine este predispus?
Hashimoto poate apărea la orice vârstă, chiar și la copii mici și pot afecta ambele sexe. Cu toate acestea, este mai răspândită la femei, cu vârste cuprinse între 30 și 50. La 60 de ani, se estimează că 20% dintre femei sunt în hipotiroidie și în funcție de aceasta de la 10 la 50 de ori probabilitate pentru a dezvolta Hashimoto. Motivul pentru care acest lucru pare să fie faptul că același sistem care reglementează imunitatea reglementează, de asemenea, ciclul de reproducere la femei.
Care sunt cauzele tiroidita Hashimoto?
Cercetările sugerează o combinație genetica declanșată de mediu. Atât Hashimoto cât și boala Graves apar in familiile cu antecedente de boli autoimune, dar genetic persoanele sensibile necesită, de asemenea, unul sau mai mulți factori declanșatori de mediu pentru a determina procesul de boala. Specialiștii consideră că probabil o varietate de factori, contribuie la debutul de hipotiroidism. Toxinele prezintă o preocupare deosebită, în special cele create din produse petrochimice cum ar fi materiale plastice (sticle de apă), pesticide, îngrășăminte, dioxină, produse de îngrijire a corpului, precum și ceea ce este în aer și apa de la robinet, toate conțin substanțe care mimează estrogeni organismului. Acest xenoestrogens sunt puternici ca perturbatori ai sistemului endocrin ce afectează echilibrul hormonilor. În mod specific mercurul (la pești și din amalgame dentare) fluorura ( pastele de dinți și apa) sunt , de asemenea, perturbatoare ale sistemului endocrin. Amalgamele din mercur, mai ales, din moment ce stau atât de aproape de gât, pot reprezenta o amenințare gravă la adresa glandei tiroide, ceea ce face detoxifierea de mercur / metale grele este necesară.
Declanșatori posibili:
o Infecții Virale, bacteriene sau Candida
o Stresul în curs de desfășurare, suficient pentru a provoca insuficiență suprarenală (împiedică conversia T4 la T3 și slăbește starea imunitara a organismului)
o Sarcina, (cauzează schimbări ale sistemului hormonal si imunitar la femeile predispuse în timpul sarcinii sau postpartum)
o Traumatismele (intervențiile chirurgicale sau a unui accident)
o Deficiențele de nutrienți, (în special iod și / sau seleniu)
o Bacteriile Foodborne (mai ales Yersinia enterocolitica, deși acest lucru este mai frecvent în afara SUA)
Simptome
După cum s-a arătat mai sus, tiroidita Hashimoto poate fi asimptomatica, dar atunci când simptomele apar, în general, ele încep ca o extindere treptată a glandei tiroide (gușă) și / sau dezvoltarea treptată a hipotiroidismului, cu simptome care includ:
o Anemia (ambele cu deficit de fier și nociv)
o Creiere în ceață (uitare, gândire lentă, pierdere constantă de energie)
o Dureri în piept
o Intoleranța la rece; mâini reci & picioare
o Vremea rece
o Simptome
o Constipație
o Depresie
o Piele uscată, aspră
o Păr cărunt devreme
o Epuizarea după Exerciții fizice
o Frecvente răceli/gripe cu dificultate de recuperare
o Dureri de cap, inclusiv migrene
o Nivel ridicat de colesterol, în special LDL
o Infertilitate & Pierderea sarcinii
o Temperatura bazală scăzută
o Libido scăzut
o Crampele musculare
o Pierderea parului
o Sindromul picioarelor neliniștite
o PMS severă
o Perturbări de somn
o Oboseala, dureri musculare
o Unghii casante slabe
o Creștere în greutate
Există, de asemenea, alte simptome, mai puțin frecvente, inclusiv creșterea tensiunii arteriale și excesul de cerumen. Pot exista, de asemenea, implicații profunde de sănătate la nivelul funcției glandei tiroide inclusiv durata de atenție redusă la copii, IQ redus la noi născuți, hipotiroidie și destul de posibil un risc crescut de boli cardiovasculare.
Alimentația și dieta
Odată ce se obține un diagnostic de Hashimoto, obiectivele dietetice sunt de a opri inflamația, echilibrul hormonilor, ajută tiroida de a produce hormoni și de a converti în mod corespunzător. Din moment ce medicația de hormoni tiroidieni este indicată atunci când sunt detectați anticorpi, recomandările dietetice sunt menite să fie un plus față de tratamentul medical, nu în locul acesteia. Suportul nutrițional tiroidian este cel mai scurt drum spre vindecare. Adoptarea unui regim alimentar de înaltă calitate, bogat in proteine și grăsimi, o mulțime de, legume organice, fructe, nuci, semințe, cereale integrale proaspete și alți nutrienți sunt cheia. Un accent pe o cantitate mai mare de proteine, este foarte recomandat, deoarece hipotiroidismul reduce capacitatea organismului de a utiliza proteinele consumate. Cu toate acestea, persoanele al căror metabolism este condus în principal de glandele suprarenale, tiroida sau glandele lor sexuale au nevoie de modificări dietetice ușoare pentru fiecare, în ciuda diagnosticului cu Hashimoto. De asemenea, încearcă sa mănânci trei mese și două până la trei gustări pe zi, pentru a menține nivelurile de energie pe tot parcursul zilei.
Proteinele: Se recomandă să se consume 20 grame de la fiecare masă și proteine speciale de origine animală. De asemenea, la gustare, putem avea și pește de apă rece o alegere excepțională, deoarece conține acizi grași omega-3. Proteina din zer este asemenea o sursă bună, dar dacă sunteți vegetarian, cele mai bune alegeri sunt Tempeh, Spirulina, Migdale, Nucile, Chia, In sau Cânepă Semințele sunt toate surse bune de proteine vegetale.
Grasimile sănătoase : 4-6 linguri pe zi de "grăsimi bune" avocado, nuci și semințe (special dovleac, chia, si in), unt organic și ghee, ulei măsline extra virgin și lapte nucă cocos, untura. Nuca de cocos este foarte prietenoasă cu tiroida, datorită acidului lauric, care este liniștitor pentru sistemul endocrin. Acizii grași din produsele din nucă de cocos digera repede și oferă o sursă de energie superioară pentru corp și este de asemenea de ajutor pentru pierderea în greutate!
Alimente bogate în antioxidanti concentrare întra-devăr pe obținerea de o mulțime de alimente bogate în antioxidanți ce sunt necesare pentru a lupta împotriva radicalilor liberi cauzați de procesul inflamator. Accentul pe vitamina-A este deosebit de util, deoarece vitamina A este adesea deficitară la persoanele cu orice tip de afecțiune autoimună. Motivul pentru aceasta este faptul că organismul este adesea ineficiente la transformarea beta-carotenul din vitamina A. Alte substanțe nutritive (care furnizează calități antioxidante) care sunt adesea cu deficit la persoanele cu tiroidita Hashimoto includ vitaminele C și E, iod, zinc și seleniu.
o Alimente bogate în Vitamina A si beta-caroten: morcovi, ficat de vițel fiert, ulei de ficat de cod, oua, iaurt grecesc, spanac fiert, varza, sfecla mangold, suc de fructe de iarna, ardei gras roșu, caise; pepenele galben și cartofi dulci.
o Alimentele bogate în vitamina C: ardei roșu gras, pătrunjel, broccoli, fructe citrice, salata
o Alimente bogate în vitamina E: verdețuri ușor aburite muștar elvețian Chard, semințe de floarea - soarelui, migdale, avocado
o Alimentele bogate in Iod: alge marine ( in special Dulse), fructe de mare (fără mercur și sălbatice, nu de crescătorie)
o Alimente bogate in Zinc : stridii, crabi, carne de vită, semințe de susan și dovleac (organice)
o Alimente bogate in Seleniu: nuci de Brazilia, ciuperci crimini, cod, creveți, halibut, semințe de floarea soarelui, orez brun
Legume Consuma cel puțin 4 cești pe zi și alege o varietate largă de legume colorate, mănâncă-le fierte sau crude. Evita ce inhiba funcția tiroidei ( Brassicaceae) :broccoli, conopida, napi, etc. Nu exagera, în general, cu acestea, ar trebui să fie cu moderație.
Hidrati de carbon Fructe și legume bogate în amidon. Doua porții (1/2 ceașcă) de fructe pe zi, plus 1 cană, de două ori pe zi, legume bogate amidon.
Apa bea cel puțin 8 pahare pe zi apă filtrată pură. A se evita apa cu clor și fluorură, deoarece aceste elemente sunt halogeni și concurează cu iodul care poate perturba funcția tiroidiană. De asemenea amintiți-vă: nu este înțelept să achiziționați apă în sticle de plastic!
Alimente funcționale / suplimente
Pentru cei cu o mare varietate de probleme de sănătate, un supliment alimentar dietetic este o idee. Amestecuri din pulbere terapeutice pot include concentrate nedenaturat de proteinele din zer (sau altă pulbere de proteine pentru cei care au intoleranță la produsele lactate), un amestec de alge, ierburi de cereale, fructe de mare, un amestec de fibre, inclusiv făină de in și pectină din mere. Extracte de fructe puternic antiinflamatorie organice și legume, precum și alte elemente terapeutice, cum ar fi aloe vera, ierburi detoxifiante, minerale ionice, bacterii probiotice (chefir și alimente fermentate), enzime digestive. Această combinație oferă proteine ușor de digerat, bogate în aminoacizi de sulf care susțin detoxifierea, clorofila vindeca și nutrienți sunt anti-inflamatorii pentru a răci un sistem imunitar supraîncălzit și curăță impuritățile din sânge, tiroida și hormoni săi, precum și îmbunătățirea sensibilității hormonului tiroidian. Aceste pot fi utilizate ca înlocuitor pur și simplu adăugate în lichide reci/calde (apa sau ceai). Ceea ce face ca apa din nucă de cocos să fie o idee foarte sănătoasă si revigoranta.
Cele mai bune suplimente verzi
Suplimentele Verzii vin în multe forme, capsule și tablete care necesită mai multe pilule luate de mai multe ori pe zi. Acest tip de program poate fi dificil de urmat. Pulberile pot fi luate o dată pe zi, și sunt atât de mult mai convenabil. Din moment ce produsele au diferite ingrediente, este logic să se folosească mai multe decât una și să le alternezi.
Elemente importante de evitat
Glutenul: Hashimoto are loc la o rată mai mare la cei cu boala celiaca decât la populația generala. Moleculele din gluten sunt foarte similare cu țesutul tiroidian și sistemul imunitar identifică glanda tiroidă ca gluten si o atacă. Evita grâu, orz, secară și triticale.
Aspartamul: În afară de alte efecte toxice cunoscute, aspartamul pare a fi deosebit de problematic pentru glanda tiroidă.
Sarea iodată: Chiar dacă glanda tiroidă depinde de iod pentru a produce hormoni, acest lucru nu este modul în care să îl asimilați. Nu este suficient și nici sănătos pentru a obține doza zilnică recomandată de iod (150 mcg). Este, de asemenea, rău de a consuma un astfel de produs extrem de procesat, versiunile din magazinele alimentare conțin adesea aluminiu și dextroză. Folosind sare de mare, este în stare naturală și conține urme de minerale, este o alegere mult mai bună.
Uleiurile nesaturate (inclusiv uleiul de rapiță): aceste articole contribuie la hipotiroidism, deoarece acestea conțin o mulțime de acizi grași omega promovând inflamație, iar acestea sunt, de obicei, îmbuteliate rânced.
Soia Modificată Genetic: Este perturbator pentru sistemul endocrin și considerat o toxină. În funcție de soia ca sursă primară de proteină nu este recomandat pentru suferinzi, deoarece chiar și cantități mici s-au dovedit a avea puternice puteri de perturbare a hormonilor. Excepție alimente fermentate din soia, cum ar fi tempeh, natto și miso.
Alte elemente benefice
Pentru că tiroidita Hashimoto poate reduce capacitățile digestive, este o idee bună pentru a sprijini digestia cu enzime și probiotice și suplimentarea cu cantități de nutrienți cel mai adesea lipsă în această condiție.
o Acizi grași esențiali: pește sau de in 1.000-2.000 mg pe zi, două doze divizate
o Vitamina B Extra: fie sub formă de supliment sau, de preferință, utilizați drojdie nutritivă.
o Calciu: 250-300 mg (1-2 la culcare). Calciul și fierul trebuie să fie luat cu doua/trei ore înainte sau după medicamentele de tiroida, astfel încât acestea nu vor interfera cu absorbția lor.
o Magneziul: 200 mg de 2 ori pe zi.
o Seleniul: Suplimentarea cu seleniu (200 mcg), pentru o perioadă de 3 luni, reduce în mod semnificativ ATPO și crește starea de spirit. NOTĂ: selenometionina este de preferat. Să nu depășească 400 mcg pe zi, dacă sunteți gravidă!
o Iod: În cazul în care suplimentul nu conține 150-200 iod mcg, utilizați suplimentarea varec 2-3 g pe zi. Acest lucru a fost demonstrat de a reduce nivelurile de anticorpi.
o Vitamina D3: Aceasta este adesea scăzută la cei cu boli autoimune și este necesar pentru funcția imună optimă și pentru producerea de hormoni tiroidieni, de Ia 1,000-5,000 UI pe zi, pentru a aduce nivelurile, dar dozele de întreținere vor varia anual.
o L-Tirozina: 500 mg de două ori pe zi recomandate, dar rare sunt nivelurile acestui aminoacid când sunt suficient de mici pentru a avea nevoie de suplimentare.
o Crom: 200 mcg pe zi.
o Fier: Dacă testarea prezintă o deficiență, luați calciul cu fier, cu doua/trei ore înainte sau după medicamentele de tiroidă, astfel încât acestea să nu interfereze cu absorbția.
o Zinc: Dacă testarea prezintă o deficiență, luați 50 mg pe zi.
o Glande animale: acestea s-au dovedit a fi foarte eficiente; 50-100 mg de două ori pe zi.
Extra Suplimente:
o Extra-formă liberă de aminoacizi zi cu zi (două capsule de 500 mg)
o Taurina (500 mg pe zi)
o Enzime proteolitice pe stomacul gol pentru inflamație.
Veganii pot să adauge substanțe nutritive care lipsesc în mod obișnuit în cantități adecvate din proteine animale, la un regim alimentar liber B12, D, L-carnitina, zinc si seleniu.
Sfaturi si trucuri
"Trucuri" dietetice te pot ajuta în hipotiroidism, două sfaturi mai utile:
o Reduce aportul caloric cu aproximativ 30%, și nu mai mânca în plus dacă luați în substanțe nutritive adecvate (de a îmbunătăți atât funcția imunitara și tiroidiană).
o "Mănâncă micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinț și cina ca un cerșetor", pentru a împiedica organismul să fie supraîncărcat cu alimente pe timp de noapte, atunci când este conversia de grăsime musculară cu hormonul de creștere, și alimentați-l bine în timpul zilei, pentru a potrivi necesarul de energie.
Sursa tradusă:
http://thescienceofeating.com/food-combining-how-it-works/eating-with-hashimotos-disease/